top of page

Ympärivuotinen laituri

Yleisesti toiveena on saada laituri jota ei tarvitse nostaa pois talveksi. Ympärivuotinen laituri joka talvehtii jäissä on mahdollinen mutta vaatii useimmiten rannalta tiettyjä ominaisuuksia.


Ympärivuotinen laituri - Pitkospuu Halti
Ympärivuotinen laituri - Pitkospuu Halti

Ensiksi kohteessa on tärkeää selvittää miten jää käyttäytyy jäiden lähdön aikaan. Ahtautuuko se rannalle tai onko rannan edessä suuri järvenselkä tai meri, joka saattaa keinuttaa jäitä keväällä. Kaksi edellämainittua tilannetta ovat tyypillisiä laitureiden siirtymisissä.


Mikäli rannassa ei tapahdu suurempaa jäiden liikehdintää, voi laiturin hyvin jättää talveksi paikoilleen, tai tehdä rantaan kiinteän laiturin, joka on pysyvästi paikallaan. Mikäli rantakohde on uusi ja kokemusta jäiden käyttäytymisestä keväällä ei vielä ole, saattaa naapurien laitureista saada osviittaa minkälainen laituri rannassa toimii.


Ympärivuotinen laituri
Ympärivuotinen laituri

Luonnollisesti keväällä jäiden lähdön päivien sää ei ole aina samanlainen. On vuosia joilloin jäät lähtevät rauhallisesti sulaen auringossa ja toisinaan (onneksi harvemmin) on keväitä kuten vuosi 2021 jolloin jopa kymmenen tonnin painoisia kiinteitä 15 metrisiä betoniponttoonilaitureita olivat jäät nostaneet korkeille rantapenkereille poikittain. Eli esimerkiksi kirjoittajan omassa mökkirannassa Taipalsaarella Saimaalla on rannan edessä suuri selkä ja sieltä jäät ahtautuvat noin kerran kymmeneen vuoteen. Olenkin tehnyt tietoisen päätöksen että en halua purkaa ja kasata laituria keväisin ja syksyisin, vaan korjaan ja säädän mieluummin kiinteää tolppalaituria kerran kymmenen vuoden aikana. Myös tolppien täysi uusinta onnistuu tarvittaessa päivässä.


Useimmissa kohteissa voi pienellä säätämisellä korjata jään kiinteään laiturin aiheuttamat liikkeet. Suoraan säädetyt tolpat lekalla takaisin syvemmälle ja taas pärjää kesän hyvin.


Ympärivuotinen laituri
Ympärivuotinen laituri

Vedenpinnan korkeuden muutokset eivät ole este ympärivuotiselle kiinteälle tai ponttoonilaiturille. Kiinteän laiturin kannen korkeus mitoitetaan korkeimman pinnan tason mukaisesti haluttuun korkeuteen ja ponttoonilaituri onkin aina vedenpinnan mukaisesti tehdyssä korkeudessaan.


Aloita nyt ja ota yhteyttä sivun alaosassa olevalla yhteydenottolomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse - toteutetaan teidän kohteeseen parhaiten sopiva ympärivuotinen laituri.


email: info (a) pitkospuu.com


puh.: O4O-5464996


Katso lisää laiturimalleja: https://www.pitkospuu.com/laiturimallit


Read this article in English: www.pitkospuu.com/en/post/year-round-pier


https://www.pitkospuu.com/ , https://www.pitkospuu.com/laiturimallit , https://www.pitkospuu.com/kulkuvaylat , https://www.pitkospuu.com/terassit , https://www.pitkospuu.com/laituriblogi , https://www.pitkospuu.com/post/terassilaituri , https://www.pitkospuu.com/post/laiturimallit , https://www.pitkospuu.com/post/pitk%C3%A4-laituri-m%C3%B6kille-tai-kotirantaan , https://www.pitkospuu.com/post/pitkospuu-lankku , https://www.pitkospuu.com/post/tolppalaituri , https://www.pitkospuu.com/post/m%C3%B6kkilaituri , https://www.pitkospuu.com/post/iso-laituri , https://www.pitkospuu.com/post/pitk%C3%A4-laituri-matalaan-rantaan , https://www.pitkospuu.com/post/ponttooni-laituri , https://www.pitkospuu.com/post/valmiit-laiturit , https://www.pitkospuu.com/post/kiinte%C3%A4-laituri , https://www.pitkospuu.com/post/uimalaituri , https://www.pitkospuu.com/post/ymp%C3%A4rivuotinen-laituri , https://www.pitkospuu.com/post/laituritarvikkeet ,



留言


bottom of page