top of page

Laiturit jaotellaan useimmiten kiinteisiin ja ponttoonilaitureihin. Kiinteä laituri voidaan tehdä erilaisilla tolppaperustuksella, pukkilaitureina, lippamaisena tai arkkulaiturina. Ponttoonilaitureita tehdään eri muotoisilla ja kokoisilla muoviponttooneilla, sekä betoniponttooneilla.


Laiturit
Laiturit

Laiturit
Laiturit

Laiturin valinta tehdään huomioiden sen käyttötarkoitus ja rannan ja vesistön olosuhteet. Mikäli ranta on normaali savi- tai hiekkapohjainen, laiturin päädyssä alle 2,5 m syvä, sekä suurempaa jäiden ahtautumista ei keväisin tapahdu, voidaan siihen laittaa esimerkiksi normaali hirsitolppalaituri. Tolppalaituri on vakaa ja kestää jään ja talvehtimisen mikäli jäät eivät rannassa liiku.



Laiturit
Laiturit

Laiturit
Laiturit

Mikäli ranta on syvä tai sen pohja upottavaa ja humusmaista, laitetaan rantaan useimmiten kelluva ponttoonilaituri. Se ankkuroidaan paikalleen ketjuilla jotka kiinniteään ristiin pohjassa oleviin painoihin sekä kiinniteään ketjuin rantaan. Jos ranta on alle 2.5 m syvä, voidaan ponttoonilaituri ankkuroida paikalleen myös ankkurointitolpilla.


Mikäli tiedetään että rannassa on lähes aina keväisin suurta jäiden liikehdintään, kuten esim virtauspaikassa, voidaan siihen laittaa nk. pukkilaituri. Pukkien päältä voi irroittaa kansielementit ja nostaa laiturin ja pukit talveksi rannalle.


Laiturit
Laiturit

Laiturit
Laiturit

Katso video 'Laiturit':



Katso video 'Laiturit':


Katso video 'Laiturit' suoratoistona:



Aloita nyt ja ota yhteyttä sivun alaosassa olevalla yhteydenottolomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse - käydään läpi erilaiset laiturit ja toteutetaan teidän rantaan parhaiten sopiva vaihtoehto!


email: info (a) pitkospuu.com


puh.: O4O-5464996


https://www.pitkospuu.com/ , https://www.pitkospuu.com/laiturimallit , https://www.pitkospuu.com/kulkuvaylat , https://www.pitkospuu.com/terassit , https://www.pitkospuu.com/laituriblogi , https://www.pitkospuu.com/post/terassilaituri , https://www.pitkospuu.com/post/laiturimallit , https://www.pitkospuu.com/post/pitk%C3%A4-laituri-m%C3%B6kille-tai-kotirantaan , https://www.pitkospuu.com/post/pitkospuu-lankku , https://www.pitkospuu.com/post/tolppalaituri , https://www.pitkospuu.com/post/m%C3%B6kkilaituri , https://www.pitkospuu.com/post/iso-laituri , https://www.pitkospuu.com/post/pitk%C3%A4-laituri-matalaan-rantaan , https://www.pitkospuu.com/post/ponttooni-laituri , https://www.pitkospuu.com/post/valmiit-laiturit , https://www.pitkospuu.com/post/kiinte%C3%A4-laituri , https://www.pitkospuu.com/post/uimalaituri , https://www.pitkospuu.com/post/ymp%C3%A4rivuotinen-laituri , https://www.pitkospuu.com/post/laituritarvikkeet , https://www.pitkospuu.com/post/laiturit , https://www.pitkospuu.com/post/kelluva-laituri , https://www.pitkospuu.com/post/laituri , https://www.pitkospuu.com/post/paalulaituri , https://www.pitkospuu.com/post/pukkilaituri , https://www.pitkospuu.com/post/venelaituri , https://www.pitkospuu.com/post/kaunis-laituri , https://www.pitkospuu.com/post/laiturit-helsinki , https://www.pitkospuu.com/post/laiturit-vantaa , https://www.pitkospuu.com/post/pitkospuut ,

Comments


bottom of page