top of page

Usein kiinteän laiturin omistajat päätyvät valintaan laiturin ylläpidon helppouden sekä laiturin vakauden vuoksi. Kiinteä laituri ei heilu aallokossa ponttoonilaiturien tapaan, koska se on ilmassa vedenpinnan yläpuolella. Yleensä kiinteä laituri on myös jonkin verran korkealla veden pinnasta, jolloin laiturin päästä on lasten ja aikuisten mukavampi hypätä veteen.


Kiinteä laituri
Kiinteä laituri

Kiinteä laituri
Kiinteä laituri

Kun laituri on vakaa, on sille myös mukavampi laittaa esimerkiksi ruokailuryhmä ja grilli kesäiltaan tuoksumaan. Pitkospuulta saa laituriin myös kauniit laituripenkit joilla on hyvä istua. Alla esimerkki suuremmasta kiinteästä laiturista jonka päädyssä on tilaa vapaaseen oleskeluun.



Kiinteä laituri
Kiinteä laituri

Kiinteä laituri
Kiinteä laituri

Valittaessa kiinteää laituria on hyvä kiinnittää huomiota rannan pohjaan, sekä jäiden käyttäytymiseen keväällä. Mikäli ranta on sellainen jossa jäät eivät ahtaudu keväällä jäidenlähdön aikaan rantaan, voi valita esimerkiksi kiinteillä hirsitolpilla seisovan kiinteän laiturin. Mikäli rannassa on jään ahtautumista, suositellaan valitsemaan esimerkiksi vakaa pukkilaituri jonka voi korjata talveksi rannalle.


Rannan pohjan ollessa kallioinen, tai muuten sellainen jota hirsitolpat eivät läpäise, voi pukkilaituri olla myös silloin sopiva vaihtoehto. Useimmiten kuitenkin pohjasta saadaan siirrettyä satunnaiset kivet tolppien kohdalta. Myöskään vähäinen kallio laiturin alueella ei ole este tolppalaiturin asennukselle.



Kiinteä laituri pukeilla
Kiinteä laituri pukeilla


Kiinteä laituri
Kiinteä laituri

Yllä kuva suuremmasta kiinteän laiturin mallista - Pitkospuu Halti 10 m.



Katso videot 'Kiinteä laituri' alta.





Video 'Kiinteä laituri' suoratoistona:


Aloita nyt ja ota yhteyttä sivun alaosassa olevalla yhteydenottolomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse - toteutetaan teidän rantaan parhaiten sopiva kiinteä laituri !


email: info (a) pitkospuu.com


puh.: O4O-5464996




Read this article in English: www.pitkospuu.com/en/post/fixed-pier

https://www.pitkospuu.com/ , https://www.pitkospuu.com/laiturimallit , https://www.pitkospuu.com/kulkuvaylat , https://www.pitkospuu.com/terassit , https://www.pitkospuu.com/laituriblogi , https://www.pitkospuu.com/post/terassilaituri , https://www.pitkospuu.com/post/laiturimallit , https://www.pitkospuu.com/post/pitk%C3%A4-laituri-m%C3%B6kille-tai-kotirantaan , https://www.pitkospuu.com/post/pitkospuu-lankku , https://www.pitkospuu.com/post/tolppalaituri , https://www.pitkospuu.com/post/m%C3%B6kkilaituri , https://www.pitkospuu.com/post/iso-laituri , https://www.pitkospuu.com/post/pitk%C3%A4-laituri-matalaan-rantaan , https://www.pitkospuu.com/post/ponttooni-laituri , https://www.pitkospuu.com/post/valmiit-laiturit , https://www.pitkospuu.com/post/kiinte%C3%A4-laituri , https://www.pitkospuu.com/post/uimalaituri , https://www.pitkospuu.com/post/ymp%C3%A4rivuotinen-laituri , https://www.pitkospuu.com/post/laituritarvikkeet ,


Comments


bottom of page